(VIDEO) Političar objasnio zašto je “zapelo” sa rušenjem zgrade na Grbavici!

(VIDEO) Političar objasnio zašto je “zapelo” sa rušenjem zgrade na Grbavici!


Za nastavak izgradnje južne longitudinale, kako tvrde iz Zavoda za izgradnju KS-a, prioritet su kružni tok i gradnja nove zgrade u Grbavičkoj ulici u Sarajevu.

Prema nalogu Ministarstva saobraćaja – Direkcije za puteve KS-a, Zavod za izgradnju KS-a trenutno radi na ishodovanju izmjene urbanističke saglasnosti za izgradnju i rekonstrukciju južne longitudinale, uključujući i servisnu saobraćajnicu za pristup postojećim objektima.

Dionica

Na ovom potezu nalazi se novi kružni tok na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića, Zagrebačka i Zvornička, kod zgrade u Ulici grbavička na broju 62-68 namijenjene za rušenje.

“Dužina dionice je 230 metara, počinje kod zgrade u Ulici grbavička na broju 62-68 i ide prema stadionu Grbavica Zvorničkom ulicom. Sredstva za izgradnju ove dionice obezbijedilo je Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve KS-a”

Zašto se ne ruši zgrada u Grbavičkoj detaljno je objasnio nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Damir Nikšić.

Njegovo izlaganje pogledajte u nastavku.

https://www.facebook.com/damir.niksic/videos/2946112018765880/

http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupstina.ks.gov.ba/files/niksic_19.06._grbavicka.pdf

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija