(VIDEO) Političar objasnio zašto je “zapelo” sa rušenjem zgrade na Grbavici!

Za nastavak izgradnje južne longitudinale, kako tvrde iz Zavoda za izgradnju KS-a, prioritet su kružni tok i gradnja nove zgrade u Grbavičkoj ulici u Sarajevu.

Prema nalogu Ministarstva saobraćaja – Direkcije za puteve KS-a, Zavod za izgradnju KS-a trenutno radi na ishodovanju izmjene urbanističke saglasnosti za izgradnju i rekonstrukciju južne longitudinale, uključujući i servisnu saobraćajnicu za pristup postojećim objektima.

Dionica

Na ovom potezu nalazi se novi kružni tok na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića, Zagrebačka i Zvornička, kod zgrade u Ulici grbavička na broju 62-68 namijenjene za rušenje.

“Dužina dionice je 230 metara, počinje kod zgrade u Ulici grbavička na broju 62-68 i ide prema stadionu Grbavica Zvorničkom ulicom. Sredstva za izgradnju ove dionice obezbijedilo je Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve KS-a”

Zašto se ne ruši zgrada u Grbavičkoj detaljno je objasnio nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Damir Nikšić.

Njegovo izlaganje pogledajte u nastavku.

USKO GRLO

Gepostet von Damir Nikšić am Donnerstag, 12. März 2020

http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupstina.ks.gov.ba/files/niksic_19.06._grbavicka.pdf

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79