(VIDEO) Poplavila džamija kod Zenice: Evo kako je firma Neimari Šerići prevarila džematlije Varda

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste video informaciju uništenoj džamiji kod Zenica koja je zbog obilnih kiša na ovom području poplavila.

“Da Allah dz.s. dragi sačuva i pomogne.😭😭😭 Zbog novonastale situacije i ogromne količine vode (iskljucena struja) prinuđeni smo obustaviti klanjanje u džamiji do daljnjeg” – izjavili su džematlije ove džamije.

Pogledajte trenutno stanje u džamiji kod Zenice.

Svi se pitaju zašto je džamija poplavila? Da bi dobili odgovor na ovo pitanje, objavljujemo informacije u vezi saniranja krova džamija u kojoj su džematlije Varda iz Zenice prevareni od strane kompanije Neimari Šerići- Zenica.

Hronologija događaja

Radi informisanja članova džemata i šire javnosti povodom nastale situacije u vezi projekta krova – kupola na džamiji.

Naime, u 2021.godini je dogovoreno s firmom NEIMARI Šerići da izvedu radove demontaže i izrade velike kupole i dvije manje kupole koje će se pokriti limom. Cijena radova pogođena 12.000 KM. Radove nisu stigli izvrsiti u 2021.godini iako su obećavali.

Na kraju 2021.godine i prije mjeseca ramazana direktor Derviš Kovačević je potvrdio da ostaje pri dogovoru iz 2021.godina što će se kasnije ispostaviti sasvim suprotno. – počinju svoju priču džematlije ove džamije.

4. maja 2022. godine šalje radnike i počinju s radovima i 10. maja direktor obilazi radove i preuzima 12.000 KM od mutevelije Ešef Đulan (što će se ispostavit kao greška što je puni iznos dao ) al dobronamjernost i uvjerenje da će se ispoštovati dogovor u tom trenutku su nadvladali.

12. maja radnici su završili radove na kupoloma ,te napustili gradilište. Od tog dana pa do danas se više nisu pojavili radnici firme NEIMARI Šerići, koji su trebali da dođu i pokriju džamiju do kraja. U proteklom periodu pokušavali smo uspostavit kontakt s direktorom, ali bezuspješno. Neće da se javi na telefon. Kad se javi obećava da će se uraditi. U firmi ga mutevelija posjećivao, čekao po nekoliko sati, pa se ne pojavljuje. Na kraju šalje druge osobe, svoju braću da ko pregovaraju. Pa izbacuje predračun za pokrivanje u iznosu ccc 35.000 KM ( u galeriji slika ima )

U tom periodu 2 mjeseca i više dzamiji je načinjena velika šteta. Plafoni požutili od prokišnjavanja, samo što nije malta počela otpadat. Ćilimi totalno uništeni itd. Tražimo od firme NEIMARI Šerići da nam namire štetu koju su načinili zbog nezavršetka radova i neispunjenja dogovorenog, a ostalo im na ČAST i OBRAZ jer ipak se radi o Allahovoj kući a ne o nekom tamo objektu. Da su nam odmah rekli da neće radit po dogovorenoj cijeni, mi ne bi ulazili u projekat. Ovako su nam nanijeli ogromnu materijalnu štetu.

✅Uspjeli smo uspostavit kontakt s firmom PJANIĆ – limarija iz Kalesije koji se bave pokrivanjem kupola na dŽamiji. Sa njima smo dogovorili posao na 21.000 KM i radovi će početi ako Bog da 10. augusta 2022. Potrebna sredstva trenutno nemamo. Potrebno je u narednom periodu da prikupimo. POZIVAMO SVE KOJI ŽELE POMOĆI TE UGRADITI SE U HAJR DA SE ODAZOVU…ALLAH VAS NAGRADIO I DAO VAM SVAKO DOBRO

Ovo su slike i dokazi načinjene štete na džamiji prije poplave.

10.8.2022. godine nova kompanija je počela raditi na džamiji, 13.8.2022. godine je već potopljena do temelja, piše Crna-Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79