Sutra dženaza nastradalom policajcu Ervinu Kariću: Preminuo u policijskom automobilu

Sutra dženaza nastradalom policajcu Ervinu Kariću: Preminuo u policijskom automobilu


Tragedija koja se desila početkom ovog mjeseca u Americi potresla je građane Bosne i Hercegovine. Mladi Ervin Karić (25) pronađen je mrtav u policijskom automobilu.

Preselio na ahiret dana 2.8.2022. godine u 25. godini života. Dženaza namaz će se klanjati dana 14.8.2022. godine poslije ikindije namaza na mezarju Kavgara u Kikačima.

Iza nastradalog Ervina ostao je otac Salko, majka Azemina, brat Refik i ostala mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji.

Tragedija u Americi: U policijskom automobilu preminuo Ervin Karić

Podsjećamo Ervin Karić preminuo je 2.8.2022. godine u policijskom automobilu. Bio je mladi policajac kojeg su pronašli u beživotnom stanju u svom vozilu u blizini policijske stanice u Concordu (Amerika) piše Crna-Hronika.

“S velikom tugom javljamo da je naš novi policijski službenik Ervin Karić prerano preminuo. Dana 2.8. oko 14:45 policajac Karić pronađen je mrtav u svom vozilu u blizini policijske akademije u Concordu. Ova se tragedija nije dogodila u krugu akademije ili za vrijeme nastave. Naša sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima te svima koji su pogođeni ovom tugom. Jedinica za teške zločine državne policije New Hampshirea istražuje ovaj incident. Tijelo policajca Karića odvezeno je na obdukciju u Ured medicinskog istražitelja u Concordu. Uzrok smrti nije potvrđen iz Ureda sudske medicine, ali možemo izvijestiti da smrt nije sumnjiva, te nema opasnosti za javnost od ovog događaja. Policajac Karić jako se svidio njegovim kolegama u policijskoj postaji Bow i brzo je postao dio obitelji naše policijske uprave. Nedostajat će im. Počivaj u miru službenik Ervin Karić.” – izjavili su iz Bow NH Policijske stanice piše Crna-Hronika.

Kako saznajemo od porodice nastradalog mladića, ovo je bio nesretan slučaj. “Šta da vam kažem. Nesretan slučaj. Pištolj sam opalio, teško ranio našeg Ervina koji je od toga preminuo. Nije se ubio. ” – izjavili su bliski članovi porodice nastradalog policajca.

Na stranici Gofundme održana akcija pomoći porodici Karić kako bi se Ervinovo tijelo prebacilo u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se obaviti dženaza. Skupljeno je 17.732 dolara ili više od 33.691 KM.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija