(VIDEO) Premijer USK Mustafa Ružnić: Moj policajac možda ne zna engleski, ali ima krajiško srce

Nakon objavljenog videa na kojem policajac Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona migrantima objašnjava šta će se desiti ako narodu “prekipi”, na Facebooku se obratio i premijer USK Mustafa Ružnić.

(VIDEO) MUSTAFA RUŽNIĆ: Država mora hitno reagovati, ako proradi krajiški inat onda će biti kasno

Video na kojem policajac MUP-a USK uz kombinaciju engleskog i bosanskog jezika migrantima objašnjava šta će građani USK uraditi u slučaju njihovih nereda veoma brzo postao je viralan.

Međutim, zbog brojnih reakcija javnosti da policajci ne poznaju engleski jezik, reagovao je i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić koji je pripadnicima MUP-ova širom BiH, a posebno najboljim u USK pružio punu podršku.

Policajac objašnjava migrantima: “Ako dođe masa, bit će džihad vallahi, prvo nas polis, trr, puška tandžara, trrr”

“Poštovana gospodo, dragi tastatura heroji, možda taj moj policajac ne zna engleski jezik, ali zato ima krajiško srce i smije doći među cca 50 migranata i istjerati ih van. Taj policajac i mnoge njegove kolege su i jučer i sinoć, dok ste mnogi mirno spavali, stajao vani negdje na punktu i čuvao i moju i vašu sigurnost”, kazao je Ružnić koji je kritikovao i pojedine medije zbog “snalažljivosti policajca”.

Podršku Ružniću dali su građani Unsko-sanskog kantona koji već godinama na svojoj koži najbolje osjete posljedice migrantske krize dok nadležni u BiH nijemo posmatraju stanje i poručuju da je sve pod kontrolom, a u međuvremenu stanovnici Velike Kladuše prepušteni sami sebi rješavaju migrantsku krizu prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79