(VIDEO) Pripreme za otvaranje kafića u RS u punom jeku: Šta kažu građani?

U Republici Srpskoj sutra se otvaraju ugostiteljski objekti, frizerski saloni, stomatološke ordinacije i fitness centri na otvorenom. I dalje ostaje na snazi poštivanje socijalne distance i dezinfekcija objekata. Otvaranju ugostiteljskih objekata raduju se vlasnici, radnici, ali i građani.

Veljko Fržović vlasnik je jednog od ugostiteljskih objekata u Istočnom Sarajevu. Kaže da se raduje jer konačno sutra počinje s radom. Dva mjeseca su dug period. I to je trebalo izdržati.

Na sve strane užurbane su pripreme. Peru se stolovi i pripremaju bašte. U istoj situaciji je i Ognjen Obradović. Kaže da sada svi počinju ispočetka.
“Trudimo se da budemo spremni. Očekujemo sve najbolje, nadamo se poslu, zavisi od sezone šta bude”, govori Obradović.

U pripremi su i frizerski saloni, kozmetički i popularni saloni ljepote. Jedan od frizera Đorđe Hrkalović kaže da su dobili uputstva za rad. Na prvom mjestu je dezinfekcija pribora, prostora, a u salonu može biti samo jedna osoba pored radnika. Kako kaže, očekuje svoje mušterije od sutra otvorenih vrata.
“S obzirom da već skoro tri mjeseca ne radimo, presretni smo, jer sve se mora ispoštovati, platiti , bez obzira što smo bili zatvoreni”

I građani su sretni. Ipak, ono što je činjenica je da su ugostiteljski objekti, ali i ostale uslužne radnje bilježile veliki gubitak za prethodna dva mjeseca. Mirko Čampara tvrdi da su sada svi na nekom početku. Ipak, sve je spremno za početak rada.
“Što se tiče štete, prouzrokovana je cijelom društvu. Ljudi ne mogu da zarade novac, a nemogu da ga potroše. Napravio se jedan veliki krug. Nadam se da ćemo krenuti sa tim.”

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo platit će prvih 10 kafa i prvo šišanje sugrađanima u svim ugostiteljskim objektima i frizerskim salonima, da bi ih podržao na početku rada koji je bio obustavljen 55 dana zbog epidemije koronavirusa prenosi O kanal.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79