(VIDEO) Razlog današnjih protesta: U kakvom je stanju Studentski dom na Bjelavama

Novinari N1 televizije su jutros nakon protesta članova Udruženja studenata “Studentskog centra” ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, obišli Studentski dom Bjelave. U pitanju je paviljon sa najnižom kategorijom soba. Studenti su se jutros žalili na izrazito lošu situaciju u studentskim domovima i nebrige vlasti koja već dugi niz godina nije u stanju riješiti probleme ove populacije.

Kako je kazao predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Faruk Dević, studenti su se danas okupili ispred Vlade KS na “protestu upozorenja” jer situacija u studentskim domovima nikada nije bila lošija, a zbog neisplaćivanja novca dobavljačima studenti bi uskoro mogli bi ostati i bez struje i hrane.

On je poručio da studenti traže da se vlada više počne brinuti o njihovim potrebama.

Forto podržao proteste studenata: U pravu su, ali problemi su se gomilali 20 godina

Studentima i medijima obratio se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji je naglasio da rješenje studentskih problema nije lako jer su se gomilali 20 godina i da je većina zahtjeva studenata je opravdana. Kako je kazao, njihovi problemi su proizvod višegodišnjeg nemara.

  Muškarac iz Njemačke tužio čovjeka koji je spasio život njegovom sinu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79