(VIDEO) Sahranjena Merima Njegomir: Muzičari svirali njenu pjesmu “Tiho noći”

Merima Njegomir, koja je preminula u 69. godini poslije borbe sa opakom bolešću sahranjena je danas na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Merima je sahranjena iz svoju pjesmu “Što je lijepo kad se neko voli”. Najbliži su se oprostili od legendarne pjevačice, a sin Marko i kćerke Ljubica, Milica i Jelena plakali su bez prestanka i položili su po jednu crvenu ružu, prenosi Blic.

Kolege su se u suzama posljednji put oprostili od Merime Njegomir, a među njima su bili: Nada Topčagić sa mužem Zlatko Đorđević, sin Marine Tucaković, Milan Laća Radulović, Ana Bekuta, Goca Lazarević, Ćana kao i supruga pokojnog Predraga Živkovića Tozovca…

 

U povorci koja je išla ka groblju, tamburaši su svirali “Tiho noći”, a fotografiju Merime Njegomir je u rukama držao Ivan Milinković.

Na sahrani je Aca Sofronijević u jednom momentu zasvirao harmoniku, dok su se prisutniu suzama opraštali od pjevačice.

U toku dana je održana i komemorcija na kojoj se su Merimine kolege oprostile od nje, a među prisutnima su bili njene tri kćerke i sin, ali i kolege: Radiša Urošević, kompozitor Miša Mijatović, Ivan Milinković, Branka Sovrlić, Snežana Đurišić, Lepa Lukić, Vera Matović kao i pjevačica Ana Bekuta…

Glumica Svetlana Ceca Bojković pročitala je pjesmu koju je kćerka Jelena napisala za Merimu.

– Došla sam baš kod tebe, svesna gdje idem i da imam sto života, uvijek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osjetim tvoju tugu, osjetim kako ti se srce steže, čak kad i osmijehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvijek znam da veza među nama vječna i neraskidiva.

  Kako bi izgledala vojna intervencija na granici: Vučić prijetio NATO-u i Kosovu

Podsjetimo Merime je preminula nakon borbe sa rakom pankreasa, od koga je preminuo i njen kolega, pjevač Marinko Rokvić.

Merima je rođena 9. novembra 1953. godine u Beogradu.

Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što “Ivanova korita”, “Ruzmarin”, “Što je lepo kad se neko voli”, “Ali pamtim još”, “Opilo nas vino”, “Kad zaškripi kapija”, “Bol bolujem”, “Zelene su oči tvoje”, “Da nije ljubavi tvoje”, i mnoge druge.

Iza sebe je ostavila četvoro djece: kćerke Milicu, Jelenu, Ljubicu i sina Marka.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79