(VIDEO) Snimak na kojem iznemogli magarac plače jer ga šalju u klanicu, slama i najtvrđa srca

“Zoo kutak” u Kamenici postao je ovih dana bogatiji za magarca koga je vlasnik htio da proda klanici jer više nije mogao da ga čuva.

Udruženje “Zoo planet” iz Niša otkupilo je magarca zahvaljujući donacijama građana, a predsjednik udruženja Dušan Stojanović rekao je da je to bilo možda i najdirljivije spasavanje neke životinje od kako postoje.

– Kad je vlasnik rekao da, ukoliko magarca ne otkupimo, već sutradan odlazi na klanicu, podigao je glavu, pogledao me i počeo da njače. Prišao mi je, naslonio glavu na stomak i krenule su suze. Te njegove suze mi nisu dozvolile da ga ostavim. Čekao je da krenemo naslonjen na mene. Magarca smo odmah pokupili, a vlasnika sam zamolio da odložimo plaćanje jer u tom trenutku nismo imali para – kazao je Stojanović.

Magarac je prema Dušanovim riječima cijelim putem plakao i prestao je tek kad su stigli u “Zoo kutak”.

– Zahvaljujući građanima sakupili smo novac. Bilo je potrebno 250 evra, a mi smo roku od 48 sati prikupili i više nego što je bilo potrebno i mnogo se zahvaljujemo zbog toga svim građanima. Novac koji je preostao nakon otkupa iskoristićemo da rekonstruišemo prostor namijenjen magarcima. Trenutno imamo pet magaraca koji će do zime imati novi prostor – rekao je Stojanović.

Dodao je da se riječima ne može opisati kako životinja reaguje kad osjeti da može da bude spašena. Stojanović je rekao da se na video snimku može vidjeti kako je izgledalo spasavanje magarca i ljudi se mogu uvjeriti da i životinje plaču.

Magarac koji je spašen sada je miljenik svih volontera u “Zoo kutku” i veoma je mirna i umiljata životinja koja bez straha prilazi svim posjetiocima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79