(VIDEO) Sramotno: U Beogradu još jednom negiran genocid u Srebrenici

Predsjednik Srbije često je tu da pomogne Miloradu Dodiku. Stoga je i jučer u Beogradu dozvoljeno predstavljanje izvještaja takozvane Nezavisne međunarodne komisije o istraživanju stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji 1992-1995. godine, a koju je formirala Vlada eniteta Republike Srpske. Još jednom negiranje genocida na djelu.

Sedmero predstavnika međunarodne komisije u više navrata isticalo je kako su ovaj posao prihvatili jer im je garantovano da neće biti nikakvog pritiska. Očekuju da će rezultati njihovog rada naći put i van Republike Srpske i Srbije.

“Uvjereni smo da rezultat našeg izvještaja reflektuje realno događaje, a nadam se da će, s vremenom, možda ne odmah, druge institucije širom svijeta i međunarodne organizacije promijeniti svoje mišljenje i prilagoditi ga našem”, kazao je predsjednik komisije Gideon Greif.

Na konstataciju da su mediji prenijeli da je Svjetski jevrejski kongres odbacio ovaj izvještaj, karakterišući ga lažnim i sramotnim, Greif kaže: „On nije lažan, on je izvoran. Članak je to prenio je lažan“.

Prokomentarisali su i tzv. Inzkov zakon.

„On je nametnut i to mislim ilegalno, nemoralno, a to ima veze s tradicijom ovog dijela svijeta koji je bio pod dominacijom drugih jako dugo vremena, sve do nedavno – Otomansko carstvu, Austrijanci, Rusi. Postoji ona stala izreka da je Balkan bure baruta, ali fitilj je negdje drugdje. Inzkov zakon će imati suprotan efekat. Uticaće na dalji raspad Bosne i Hercegovine“, rekao je član komisije Steven Meyer.

Predstaviti izvještaj u Srbiji nije problem. Pitanje je šta dalje s njim i gdje dalje s njim.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79