(VIDEO) Sve više ljudi pristiže na proteste za Dženana i Davida u Sarajevu

Za nešto manje od sat vremena na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu će započeti protesti za Dženana Memića. Ovo će biti 20. protestni skup po redu, a učesnici pristižu iz svih dijelova BiH i šire.

“Došao sam iz Austrije, da podržim i Memića i Dragičevića. Da ovo jednom izađe iz tame, iz zla. Dolazim iz jedne pravne države gdje je nepomislivo da se slično može desiti a da se ne ode u zatvor. Ovdje država stoji iza ovakvog kriminala, to je nezamislivo u svijetu”, kazao je jedan stariji gospodin za N1.

“Apel ljudima da gledaju i tražu istinu i pravdu, ovo se može desiti svakome”, kazao je jedan od učesnika današnjeg skupa koji je u Sarajevo stigao iz Banjaluke.

Uoči današnjih protesta u Sarajevu “Pravda za Dženana Memića” za N1 je govorio otac stradalog mladića, Muriz Memić. Kako je kazao, volio bi da niko protestima ne mora tražiti pravdu za svoje dijete.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79