(VIDEO) Svi koji ulaze u BiH, moraju ići u karantin: Pogledajte kako izgleda!

Federalni štab civilne zaštite naredio je Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona da sve osobe koje dolaze u BiH u vlastitoj režiji, po automatizmu šalju u karantin od 28 dana.

Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba civilne zaštite, potvrdio je da su se rješenja o odlasku u samoizolaciju izdavala za one koji u vlastitoj režiji dolaze, dok su naredbe o odlasku u karantin primjenjivane za one koji su u BiH stizali autobusima.

Pogledajte kakvo je stanje u izolaciji na GP Izačić

Gepostet von Crna-Hronika.info am Donnerstag, 9. April 2020

S obzirom na to da je pojedinačne slučajeve teško kontrolirati te da se određeni broj njih nije pridržavao mjera samoizolacije nakon dolaska u BiH, pozivajući se na naredbe viših instanci, Solak je kazao da se sada svi moraju naći u karantinu.

Ova naredba znači da će se sada svi putnici koji se trenutno nalaze na Graničnom prijelazu Orašje morati naći u nekom od karantina u trajanju od 28 dana. Kao što je poznato, pripadnici Federalna uprave civilne zaštite jučer su postavili šatore za trijažu i privremeni boravak državljana BiH koji ulaze u našu zemlju na 14 graničnih prijelaza u Federaciji BiH.

Među njima je i Granični prijelaz u Orašju, a postavljanje šatora uslijedilo je nakon što je Predsjedništvo BiH zatražilo da se zatvore svi granični prijelazi na kojima nisu uspostavljeni karantini.

Inače, Ministarstvo sigurnosti BiH danas je zauzelo jasan stav koji ide u smjeru potpunog zatvaranja granica i obustave prijevoza putnika iz inozemstva prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79