Regija Hrvatska (VIDEO) Terorizam u Zagrebu: Pogledajte cijeli snimak napada, slučajni prolaznik imao ludu...

(VIDEO) Terorizam u Zagrebu: Pogledajte cijeli snimak napada, slučajni prolaznik imao ludu sreću

Policija je danas na konferenciji za medije prikazala snimak napada Danijela Bezuka na zgradu Vlade Hrvatske u kojoj je teško povrijeđen jedan policajac. 

Na snimku se vidi 22-godišnji napadač kako dotrčava pred zgradu Vlade, s puškom i otvara paljbu. U tom trenutku je ispred Vlade bio policajac ali i dostavljač koji je jedva izbjegao rafal, objavili su hrvatski mediji.

Županijski državni odvjetnik kratko je kazao kako postoje elementi koji upućuju na teroristički napad.

Veliku sreću u cijeloj priči imao je jedan dostavljač koji je bio u jednom trenutku najbliži Bezuku, ali je čudom izbjegao metak. Na kraju se sakrio iza automobila i ostao tamo ležati do kraja pucnjave.

Bezuk je u jednom trenutku nestao iz kadra, a kako je rekao direktor policije Nikola Milina, išao je promijeniti šaržer kako bi nastavio pucati. To je i napravio, ali planove su mu promijenili policijski službenici koji su uzvratili vatru i potjerali napadača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM