(VIDEO) TETI PRIJETI OTKAZ, JAVIO SE I GRADONAČELNIK!

U videosnimci iz Dječjeg vrtića Imotski na kojoj se čuje odgojiteljica koja se otresa, urla i psuje dijete koje od nje traži igračku.

Tete, tete, tete, čuje se na snimci dijete jasličkog uzrasta kako doziva tetu, nakon čega kreću salve uvreda.

Crna-Hronika.info

Odgajateljica u vrtiću psovala Boga i tjerala djecu kući

Gepostet von Crna-Hronika.info am Freitag, 23. November 2018

ta je bog te posra, šta je više, nema, jesam ti dala Bibija, boga ga jeba s Bibijem više, svima, šta ne iđete kući, čuje se odgojiteljica imotskog vrtića koja je sama snimala ovu scenu i potom je poslala prijateljici.

Prijedlog o raskidu ugovora

Oglasili su se i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Imotski Jelenka Jukić, javlja Slobodna Dalmacija.

Evo što kaže v.d. ravnateljice vrtića:

Poštovani roditelji, preko društvenih mreža jučer se pojavila snimka iz našeg Dječjeg vrtića, koja je s pravom i mene, roditelje i cjelokupnu javnost šokirala. Kao v.d. ravnateljica te odgojno obrazovne ustanove, koja do sada nikada nije imala sličnih problema, odmah sam poduzela sve mjere u skladu sa zakonom.

Prema tome u ponedjeljak imamo Upravno vijeće našega vrtića gdje ću dati prijedlog o raskidu ugovora o radu s dotičnom djelatnicom, uz sankcije koje slijede po Pravilniku o radu, a zadnju riječ imati će Upravno vijeće Dječjeg vrtića Imotski.

Ovom prilikom u svoje ime i ime svih djelatnika našega vrtića izražavam duboku ispriku zbog ovog događaja kako roditeljima, tako i cjelokupnoj javnosti, stoji u priopćenju.

Što kaže gradonačelnik?

Gradonačelnik Ivan Budalić kaže kako je zatraženo očitovanje ravnateljice vrtića.

Čim smo došli do ove snimke grad Imotski je zatražio izvještaj od ravnateljice vrtića. Takvom govoru i odnosu prema djeci nije mjesto u vrtiću, a posebno ne od odgovornih odgojnih djelatnika.

Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo te ćemo od ravnateljice dobiti detaljni uvid u situaciju. S jedne strane kao roditelj uviđam neprimjerenost ove situacije te zaštitnički pristupam prema svom djetetu i njegovom boravku u vrtiću. S druge strane, kao gradonačelnik, odgovoran sam i prema drugoj djeci te zahtijevam uvid u cijelu situaciju i odgovor od vodstva vrtića.

Cilj je da se ovakve situacije više ne ponavljaju te da svi napori koje radimo za našu djecu budu za njihov razvoj i odgoj.

Obećao sam da nijedno dijete u Imotskom neće biti uskraćeno za mjesto u vrtiću, a sada isto tako obećajem da će skrb za našu djecu biti na najvišoj mogućoj razini te da ovakve istupe više nećemo gledati, pa čak ni u šali. S poštovanjem, rekao je imotski gradonačelnik Budalić.

Pričali smo s majkom odgojiteljice

Nazvali smo dotičnu odgojiteljicu, no na telefon nam se javila njena majka koja je i sama odgojiteljica u istom vrtiću. Potvrdila nam je da je na snimci njena kći i rekla da je sve skupa velika pogreška i grozna šala.

Znam pozadinu cijele priče. Nije onako kako se čini, ali grozno je na snimci svakako. Ovo je užasna šala trebala biti njoj i prijateljici koje su noć prije bile vani skupa s jednim uglađenim dečkom.

Činio se fin, no ubrzo je svako malo krenuo sa psovkama i njima je to bilo smiješno. I drugi dan je ona došla u smjenu i htjela napraviti neku glupu šalu koja nikome nije bila smiješna osim njima, da ona oponaša tog dečka pred djecom i da odglumi da bi kao išla kući i to je poslala prijateljici da se nasmije. Kasnije kad su zahladile odnose, snimka je izašla van. To je to, ništa drugo. Ona više ne radi u vrtiću, rekla je njena majka.

Potom je krenula razgovarati s nekim i kad nam se opet javila, rekla je da smo je zatekli.

Moja kćer nije takva, to nije njen rječnik, dogodila se užasna greška i javit će vam se njen odvjetnik i s njim se dogovorite. Nemojte na osnovu ovako uznemirene majke pisati nešto, rekla nam je majka djevojke koja je urlala i psovala djecu.

(www.jabuka.tv) 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments