(VIDEO) Učenici u Sarajevu sjede u hladnim klupama. Temperatura učionice 14 stepeni?!

U sarajevskim školama učenici sjede u hladnim učionicama, dok ministrica Hota, gradonačelnica Karić i načelnik Hadžibajrić sjede u toplim gradskim ustanovama u kojima građani plaćaju njihovo grijanje.

“Temperatura u učionici u JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, doslovno svi sjede u jaknama zakopčani, niko ništa ne poduzima. A kada se učenici nekome žale oni tvrde kako je i njima hladno” poruka je koju su učenici poslali redakciji portala Crna-Hronika.

Također poslali su i video klip hladne učionice u kojoj je hladnih 14 stepeni. U školi prozori ne mogu adekvatno zatvoriti, zbog čega svakodnevno sjede u hladnim učionicama te su na nastavu počeli da nose deke kako bi se ugrijali.

I onda se pitamo zašto mladi iz Bosne i Hercegovine odlaze. Bi li vi sjedili i učili na “ugodnih” 13/14 stepeni u učionici?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

“Ova škola je više od 100 godina stara. Od ‘93. do dana današnjeg nikad se nikakava investicija u pravcu zamjene vanjske stolarije nije uradila”

Učenici sarajevske škole: Smrzavamo se, u školu idemo sa dekama. Direktorica: Pa i u mojoj kancelariji je prozor zatvoren rajberom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79