(VIDEO) Velike kolone vozila formirane su na nekoliko graničnih prijelaza naše zemlje

Velike kolone vozila formirane su na nekoliko graničnih prijelaza naše zemlje. Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH u Bosanskoj Gradišci, Velikoj Kladuši, Bosanskom Brodu, Bosanskom Novom, Gradini, Bosanskoj Kostajnici, Orašju i Bosanskoj Dubici. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su oko 30 minuta.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar, a u južnim krajevima pretežno suh. Zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo puteve: Jablanica-Posušje (preko Blidinja), Turbe-Banja Luka (na području Vlašića) i Glamoč-Mrkonjić Grad (na području Mliništa). Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica). Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79