VIK zamolio za strpljenje: Sutra prekid u snabdijevanju vode na 15 sati

U četvrtak, 28. marta 2024. godine, od 5:00 sati, planirani su složeni radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most-Kobilja glava. Ovi radovi će se odvijati na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, na lokalitetu novoizgrađenog kružnog toka kod GRAS-a.

Kao rezultat planiranih radova, doći će do prekida u vodosnabdijevanju na nekoliko naselja i ulica. Među pogođenim naseljima su Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, i Orahov brijeg. Također, prekid vodosnabdijevanja bit će prisutan u ulicama Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Prema procjenama kompanije, radovi će trajati oko 15 sati, s očekivanom normalizacijom vodosnabdijevanja u kasnim večernjim satima.

Iz Vodovoda i Kanalizacije (ViK) apeliraju na građane za strpljenje zbog neophodnosti izvođenja ovih radova.

“Molimo sve korisnike u pogođenim područjima da obezbijede dovoljne zalihe vode zbog predstojećeg prekida u snabdijevanju vodom. Za sve dodatne informacije, dostupni smo našem dispečerskom centru na brojevima telefona 033 210 707 i 033 220 435. Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju”, poručuju iz ViK-a.

Preduzeće Vodovod i Kanalizacija u prethodnih nekoliko sedmica imalo je intenzivne radove na brojnim lokacijama u gradu, pri čemu su građani najviše prijavljivali probleme na Otoci i u ulici Patriotske lige.

Najznačajniji kvar koji je ViK sanirao u posljednjih nekoliko sedmica bio je vezan uz radove na izvorištu Bačevo 11. februara, kada su radovi na sanaciji glavnog potisnog cjevovoda trajali gotovo 26 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79