Vilsonovo šetalište u Sarajevu zatvoreno za automobile u narednih sedam dana

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu od 16. do 22. septembra zabranjeno je saobraćanje motornih vozila. Ministarstvo saobraćaja izdalo je rješenje na osnovu zahtjeva NTSI Instituta povodom Evropske sedmice mobilnosti s fokusom na sigurno pješačenje i vožnje bicikla pod sloganom “Krećimo se zajedno”.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja motornih vozila u ulici Vilsonovo šetalište od raskrsnice sa ulicom Topal Osman Paše i Ložionička do raskrsnice s ulicom Vrbanja od 00:00 do 24:00 sati. Ova zabrana se ne odnosi na vozila pod pratnjom, vozila službe hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila policije i sudske policije, vojna vozila i vozila Granične policije Bosne i Hercegovine.

Za vozila Elektroprivrede BiH izdato je odobrenje da se mogu dvosmjerno kretati ulicom Vilsonovo šetalište od spoja s ulicom Topal Osman paše do prvog priključka za parking površine EPBiH, te za vozila u vlasništvu privatnih i fizičkih osoba čije je sjedište/prebivalište na dijelu ulice Vilsonovo šetalište od spoja s ulicom Hamdije Ćemerlića do prvog priključka za parking površinu.

Samo jedan dan na tri sata u navedenom periodu bit će omoguće kretanje motornih vozila za potrebe realizacije aktivnosti u okviru Evropske sedmice mobilnosti.

Organizator i podnosilac zahtjeva, u ovom slučaju NTSI Institut d.o.o. Sarajevo postavit će odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju o zabrani saobraćanja motornih vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments