Više od 100 osoba sa invaliditetom i starih lica bez pomoći zbog neizmirenih obaveza Grada

Više od 100 osoba sa invaliditetom i starih lica bez pomoći zbog neizmirenih obaveza Grada


Humanitarna organizacija “Partner” iz Banja Luke uputila je apel Gradu Banja Luka da hitno izmiri dugovanja u iznosu od 57.411 KM za pružene usluge personalne asistencije osobama sa invaliditetom i pomoć starim licima u decembru 2023. godine. Iz organizacije ističu da neusvajanje rebalansa gradskog budžeta ne može biti opravdanje za ovu situaciju.

Izvršni direktor “Partnera”, Vanja Čolić, upozorio je da će više od 100 osoba s invaliditetom i starih lica, kojima je potrebna svakodnevna pomoć drugih osoba, ostati bez asistenata i njegovatelja ukoliko se dugovanja ne izmire.

Čolićeva je naglasila da 38 zaposlenih asistenata i njegovatelja već nisu primili decembarsku platu koja im pripada.

“Zahtijevamo hitnu intervenciju Grada Banja Luka, Skupštine grada, gradonačelnika i Centra za socijalni rad Banja Luka. Svaka od ovih institucija treba preuzeti odgovornost i riješiti naš problem odmah, te uplatiti 57.411 KM na račun Humanitarne organizacije Partner do ponedjeljka, 29. januara, kako bi naši radnici mogli dobiti svoje zarađene plaće za decembar”, poručila je Čolićeva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija