Više osoba zatražilo liječničku pomoć zbog kupanja na javnom bazenu

Više osoba se obratilo za medicinsku pomoć nakon boravka u jednom od javnih bazena u Doboju.

Incident je prijavljen Policijskoj upravi Doboj oko 18:30 sati putem radnika službe hitne pomoći.

Prema informacijama dobijenim iz Policijske uprave Doboj, situacija je izazvala pažnju i relevantnih inspekcijskih tijela, uključujući Okružno javno tužiteljstvo u Doboju te Republičku upravu za inspekcijske poslove i gradsko Odjeljenje za inspekcijske poslove.

Dojava o incidentu naglašava ozbiljnost situacije, sugerirajući da su simptomi koji su se pojavili kod korisnika bazena bili dovoljno zabrinjavajući da su zahtijevali medicinsku intervenciju.

Policija je započela istragu kako bi utvrdila što je uzrokovalo ovaj incident te kako bi osigurala sigurnost i dobrobit građana koji koriste javne bazene u Doboju.

Građani i korisnici javnih bazena se pozivaju da budu oprezni i da prijave sve neobične simptome ili situacije koje primijete prilikom korištenja javnih bazena, kako bi se očuvala sigurnost svih korisnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79