Višković: Američke sankcije su otvoreni napad na Republiku Srpsku i srpski narod

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, oštro je osudio nedavne američke sankcije, nazivajući ih “otvorenim napadom na Republiku Srpsku i srpski narod”.

Prema njegovim riječima, sankcije su dio šireg plana za demonizaciju i ukidanje Republike Srpske.

Višković je izjavio da su obrazloženja sankcija “smiješna i žalosna”, te da su uvedene bez konkretnih dokaza i činjenica, prema principu da moćniji rade što žele. Premijer RS je istakao da su priče o korupciji neutemeljene, te da je stvarni cilj sankcija oduzimanje imovine i resursa Republike Srpske.

“Cilj sankcija i pritisaka je da se Republika Srpska ekonomski oslabi i iscrpi, te da se pokuša dovesti rukovodstvo koje bi pristalo na ono što američki moćnici žele, a to je savijanje kičme,” rekao je Višković za RTRS.

Višković je dodao da vjeruje kako su kreatori Dejtonskog sporazuma imali namjeru da BiH postane unitarna država, te da trenutne sankcije reflektiraju taj dugoročni plan.

Premijer Republike Srpske je poručio da sadašnje rukovodstvo neće podleći pritiscima i da će se nastaviti boriti za interese Republike Srpske.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD-a nedavno je dodala sedam kompanija i dva privrednika iz Republike Srpske na listu sankcija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79