Višković pozvao borce VRS: Ovo nije skup SNSD-a, zaboravite na politička prepucavanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković komentarisao je reakcije opozicije iz ovog entiteta na najavu protesta BORS-a kao znak podrške vlasti rekavši da bi predstavnici PDP-a i SDS-a trebali objasniti građanima zašto to ne trebaju prisustvovati ovom skupu.

– To nije skup SNSD-a i svi su svjedoci da su predstavnici rukovodstva BORS-a rekli da upravo oni žele njegovo održavanje, rekao je Višković.

Višković navodi kako BORS ima njegovu punu podršku za taj skup istakavši kako samim naslovom “Sloboda” ističu šta im je cilj.

– Zar ima neko ko živi u Srpskoj i predstavlja se kao politička partija, a da je protiv slobode RS?, upitao je Višković.

On je podsjetio da su predstavnici lokalne boračke organizacije iz Prijedora jasno i glasno rekli da su inicijatori takvog skupa za zaštitu Srpske, njenih institucija i imovine, što su kasnije prihvatili organi BORS-a, te pozvali građane na okupljanje u Banjaluci.

– Zar ima nešto od toga preče? Dajte barem na 24 časa zaboravite na politička prepucavanja… Zar od svega morate da pravite politiku? Zar vam nije sveta Republika Srpska, već da li je to SNSD, SDS, PDP..? Pa kome je važno ko je pokretač? Dajte da kažemo već jednom glasno i jasno građanima jesmo li za Srpsku ili nismo, rekao je Višković.

On je dodao da su skup u Banjaluci, kao i institucije i zvaničnike u zaštiti Srpske i njene imovine, jednoglasno podržali i penzioneri, među kojima je više od 120.000 boraca, prenose Nezavisne novine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79