Vlada Crne Gore glasala o prijedlogu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom

Vlada Crne Gore glasala o prijedlogu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom


Vlada Crne Gore održala je danas sjednicu na kojoj se, između ostalog, razmatralo pitanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC). Iako bez kvalifikovane većine, prijedlog je usvojen, ali je premijer Abatović zakazao novo glasanje.

Na današnjoj sjednici za Ugovor sa SPC od prisutnih 18 ministara 13 je glasalo za uključujući premijera Dritana Abazovića, a pet je izdvojilo mišljenje.
Za usvajanje ovog dokumenta potrebna je kvalifikovana većina tj. najmanje 14 glasova. Nakon što su ministri iz SDP-a Crne Gore ukazali da nema kvalifikovane većine, premijer Abazović je saopćio da će se o ugovoru glasati na nekoj od narednih sjednica Vlade ili elektronski, prenosi portal Cafe del Montenegro.

Članica Parlamenta Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković na svom Twitteru je napisala da, pravno gledano, nema novog glasanja o istom pitanju, te da se može samo glasati o istom ugovoru ali druge sadržine.

“Pravno, nema novog glasanja o istom pitanju. Ne dva puta o istoj stvari. Odluka nije dobila kvalifikovanu većinu. Može se glasati nova odluka o ugovoru, ali o ugovoru druge sadržine”, napisala je ona.
Naime, ugovor između SPC i Crne Gore izazvao je burne reakcije kod građana koji su već nekoliko dana organizovali okupljanja na ulicama Podgorice.

Tako su se i danas, u toku zasjedanja Vlade Crne Gore, ispred zgrade okupili građani koji protestuju zbog predloženog Temeljnog ugovora.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija