Vlada darežljiva prema Banjcu, pet miliona “Mlječanici”

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o dopuni Programa javnih investicija RS za 2024. godinu, odobrivši sredstva u iznosu od 58,3 miliona KM za ukupno 12 prioriteta. Među njima, posebno je naglašen nastavak finansiranja projekta “Adaptacija postojećih i izgradnja novih smještajnih i terapijskih kapaciteta u JZU SBFMR ‘Mlječanica’ Kozarska Dubica” s dodatnih pet miliona KM.

Nakon današnje sjednice Vlade Republike Srpske, objavljeno je da će 58,3 miliona KM biti usmjereno ka podršci ključnim projektima. Dodatnih pet miliona KM odobreno je za nastavak projekta “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici, koji obuhvata adaptaciju postojećih i izgradnju novih smještajnih i terapijskih kapaciteta.

U saopštenju Vlade RS istaknuto je da su tokom 2023. godine započeti projekti poput izgradnje sportskih terena, objekta vešeraja, proširenja restorana te asfaltiranja saobraćajnica unutar kompleksa. Za završetak ovih radova potrebna su dodatna sredstva u iznosu od četiri miliona KM.

Planira se daljnji razvoj “Mlječanice” u 2024. godini, uključujući izgradnju vještačkih jezera sa šetališnim zonama (6 miliona KM) te novog smještajnog objekta (7 miliona KM). Za ove projekte upućen je prijedlog da budu uključeni u Program javnih investicija RS, s odobrenjem sredstava u iznosu od 9 miliona KM, od čega je 4 miliona KM za završetak započetih projekata, a 5 miliona KM za nove projekte.

Odobreno je da se za projekt “Adaptacija postojećih i izgradnja novih smještajnih i terapijskih kapaciteta u JZU SPFMR ‘Mlječanica’ Kozarska Dubica – nastavak finansiranja” izdvoji pet miliona KM na poziciji “Javne investicije” u 2024. godini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79