Vlada FBiH nabavlja 400.000 doza vakcina za maksimalno 12 miliona KM

Vlada Federacije na današnjoj sjedinci formirala je Ad hoc tim za pregovore o nabavci vakcina. Premijer Federacije FBiH Fadil Novalić kazao je da je ovo najkompetentiji tim za ovaj posao.

Donesen je zaključak da u četvrtak u 10 sati ova grupa, preko Zavoda za javno zdravstvo FBiH, dostavi Vladi prijedlog ugovora za nabavku vakcina, piše Klix.

Njihov prijedlog će uključivati cijenu, prometnika, proizvođača, tip vakcine i količinu. Dakle, tim će imati dva dana da obavi posao.

Količina, pojasnio je Novalić, ne može biti veća od 400.000 jer će se nabavljati vakcine i na druge načine.

Drugo ograničenje je da cijena ne bude iznad 12 miliona KM jer toliko ima novca u budžetu koji se može na zakonit način angažirati.

Ranije smo objavili da će predsjednik Ad hoc tijela biti Davor Pehar, inače direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Članovi tog tijela za nabavku vakcina su još Sanja Čustović (Ministarstvo zdravstva FBiH), Vesna Alagić (Ministarstvo zdravstva FBiH), Mirsad Kacila, (Odbor za zdravstvo Parlamenta FBiH), Sanja Škuletić-Malagić (šefica kabineta premijera KS), Alma Kadić (pomoćnica ministra za zdravstvenu zaštitu u KS), Blaško Topalović (Zavod za javno zdravstvo TK) i Svjetlana Grgić (specijalistica infektologije iz HNK).


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79