Vlada FBiH: Razmotriti mogućnost odgode sanacije tunela Crnaja

Na prijedlog premijera Federacije BiH, Federalna vlada zadužila je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o Sarajevo da, zbog krize uzrokovane pojavom koronavirusa COVID-19 i novonastalih okolnosti poslovanja, prema kreditorima pokrene inicijativu za razmatranje mogućnosti odgode provođenja Programa “Modernizacija magistralnih cesta Federacije BiH” u dijelu koji se odnosi na sanaciju tunela Crnaja na saobraćajnici Sarajevo – Mostar.

Ovo javno preduzeće je obavezano i da izvrši dodatna snimanja intenziteta prometa naizmjeničnim propuštanjem kroz tunel Crnaja u toku simuliranog izvođenja radova, te nakon dodatnih snimanja predloži dinamiku izvođenja radova.

Stupanjem na snagu današnjeg, zaključak od 10. septembra ove godine prestaje da važi, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79