Vlada Hrvatske zamrzava cijene 30 artikala osnovnih životnih namirnica

Na današnjoj sjednici Vlade Hrvatske premijer Andrej Plenković će predstaviti novi paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima, najavljeno je iz vlade.

Radi se o petom paketu mjera za, kako ih nazivaju u vladi RH, “zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena”. U sklopu tog paketa će vlada, među ostalim, izmijeniti i dopuniti Uredbu o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije te donijeti odluku o izravnim mjerama kontrole cijena određenih proizvoda.

Uoči sjednice vlade održana je sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, čiji predsjednik Ivan Mišetić je rekao da će se današnjim paketom mjera zamrznuti cijene 30 artikala. Odgovarajući na novinarski upit potvrdio je da je paketom mjera predviđeno zmrzavanje cijena 30 artikala, odnosno njihovo vraćanje na razinu 31. prosinca prošle godine, piše index.hr.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79