Vlada TK izdvaja 350 hiljada KM za zgradu Soda So

Vlada TK izdvaja 350 hiljada KM za zgradu Soda So


Vlada Tuzlanskog kantona vodi intenzivne aktivnosti na rekonstrukciji adaptaciji zgrade „Soda-So“ u Tuzli, te je u cilju pripreme budućeg postupanja i narednih aktivnosti danas Vlada prihvatila Informaciju o do sada provedenim aktivnostima za potrebe rekonstrukcije zgrade Vlade Tuzlanskog kantona i potrebnim sredstvima za nastavak aktivnosti. Naime, za aktivnosti na realizaciji ranije odobrenog Idejnog projekta za rekonstrukciju i adaptaciju Zgrade, izvođenje radova rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje objekta, te vanjsko uređenje oko objekta neophodno je osigurati i određena finansijska sredstva.

S tim u vezi, kako se u Informaciji navodi, potrebno da se ta sredstva planiraju u 2022. godini. Imajući u vidu sve navedeno, današnjim zaključkom Vlada je ovlastila premijera Tuzlanskog kantona da uputi pismo namjere nadležnim organima Grada Tuzla, kojim će se izraziti namjera Vlade Tuzlanskog kantona da se uđe u postupak kupoprodaje dijela gradskog građevinskog zemljišta neophodnog za realizaciju projekta rekonstrukcije poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona na Slatini, kao i zemljišta koje je neophodno za nesmetano korištenje i upotrebu predmetne poslovne zgrade.

Također, Vlada će u Programu kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava za 2022. godinu planirati iznos od cca. 350.000,00 KM, kao procijenjenog iznosa neophodnog za kupovinu predmetnog gradskog građevinskog zemljišta. Od nadležnih organa i službi Grada Tuzla je zatraženo da, po prijemu Pisma namjere započnu postupak parcelizacije i identifikacije parcela u dijelu gradskog građevinskog zemljišta koje bi bilo predmetom kupoprodaje, te kada za to budu spremni i ukoliko imaju odabranu odgovarajuću notarsku kuću uđu u postupak izrade prednacrta Ugovora o kupoprodaji gradskog građevinskog zemljišta za koje obje strane iskažu svoju spremnost, a po trenutno važećim cijenama gradskog građevinskog zemljišta u skladu sa odlukama nadležnih gradskih organa i tijela.

Osim navedenog, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je ovlašteno da u ime Vlade Tuzlanskog kantona vrši poslove prikupljanja neophodne dokumentacije, učešća u pripremi i izradi prednacrta Ugovora o kupoprodaji i drugim neophodnim aktivnostima u tom smislu, te da prije predlaganja Vladi kantona nacrta pripremljenog Ugovora o kupoprodaji pribave odgovarajuće mišljenje Kantonalnog pravobranilaštva i Ministarstva finansija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija