Vlasnici ugostiteljskih objekata morat će da usmjere dim dalje od ulica

Usljed pritužbi građana, lokalna samouprava donijela je odluku na osnovu koje će vlasnici ugostiteljskih i sličnih objekata morati da dim iz roštilja usmere dalje od ulica.

Odbornici Skupštine grada jednoglasno su usvojili novu odluku o komunalnom uređenju grada koja nalaže da se dimovodi u ugostiteljskim objektima mogu postavljati samo na taj način da ne budu vidljivi sa javnih površina, odnosno da moraju biti u okviru objekta ili u dvorištu.

Jedna od novina tiče se i izrade plana razmještaja kontejnera, koji bi trebalo da izradi JP “Urbanizam i izgradnja grada Vranja” i kojim će biti obuhvaćene lokacije za kontejnere i za stanare zgrada koje u projektu nemaju određeno mjesto za odlaganje otpada.

Novinu čine i odredbe o separaciji, odnosno odvajanju otpada u posebne kontejnere za smeće, određene planom razmještaja.

Vlasnicima hotela, restorana i kafića biće omogućeno da sklope ugovor sa “Komradom” na osnovu kojeg će na deponiju biti odvožen već razvrstani otpad, pišu “Novosti”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79