Vlasnik objekta na Bjelašnici podnio krivične prijave protiv načelnika Berila!

Vlasnik objekta na Bjelašnici podnio krivične prijave protiv načelnika Berila!


Planirano je rušenje ugostiteljskog objekta „Baza“ na Bjelašnici. Dozvolu za njegovu izgradnju izdala je Općina Trnovo. Nekoliko mjeseci poslije, izdali su i rješenje za uklanjanje objekta. Kao razlog, naveli su da uprava nije produžila dozvolu za korištenje javne površine na kojoj je objekt smješten. Uprava tvrdi suprotno. Kažu, sve su radili prema propisima. Na općinske, kako kažu, nezakonite odluke i postupke su se žalili. Tvrde, nadležni su stavili privatni ispred javnog interesa. Jednima su izdali zemljište na korištenje, a drugima to isto zemljište prodali.

Advokat Alagić: Ibro Berilo prodaje sve što može prodati

“Objekat postoji od decembra 2016. godine i od općine smo dobili sve potrebne saglasnosti, a imamo i ugovor o iznajmljivanju parcele na kojoj se nalazi bašta”, rekao je Smajić.

https://youtu.be/QRUC0j1BeLE

Portal Crna-Hronika postavlja vam EKSKLUZIVAN materijal krivičnih prijava protiv načelnika Ibrahima Berila, te zaposlenih u Općini “Trnovo” Hamza Kadrispahić i Osman Smječanin.

Krivičnu prijavu predao je advokat Damir Alagić za klijenta Midhata Smajića.

POGLEDAJ GALERIJU

Iz Općine Trnovo kazali su nam kako je riječ o javnoj površini koja je Rješenjem Općine Trnovo Midhatu Smajiću data na privremeno korištenje za postavljanje privremenog montažno demontažnog objekta za pružanje ugostiteljskih usluga. Pokušali su iz Općine Trnovo i isključiti struju navedenom objektu.

Dodaje da je podnesena krivična prijava Tužilaštvu BiH protiv Berila.

– Svaka parcela koja se trenutno prodaje na Bjelašnici je nezakonita. Imam materijalne dokaze za sve što govorim i ne bojim se suočavanja s Berilom, pa neka i on iznese svoje dokaze – kazao je Alagić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija