Vlasnik zlatare u Mostaru savladao pljačkaša: Oteo mu palicu i zatim ga savladao

U zlatari u Mostaru je došlo do obračuna, odnosno pokušaja pljačke prilikom čega je došlo do fizičkog sukoba između vlasnika pljačkaša, a obojica su zbog povreda hospitalizovani, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić nam je kazao da je slučaj koji se dogodio u ulici Petra Krešimira policiji prijavljen u 19:07 sati.

“U zlataru je upala jedna osoba inicijala E.P i razbijala je inventar po zlatari, te nanijela povrede vlasniku inicijala P.D. Obojica su zadobila povrede i hospitalizirani u mostarsku bolnicu”, kazao je Marić za Klix.ba.

Prema riječima očevidaca, pljačkaš je ušao u zlataru pretvarajući se da je kupac, a zatim je udario i onesvijestio vlasnika koji je tu radio. Uzeo je dva paketa zlata i pokušao pobjeći, međutim vlasnik je došao sebi, oteo mu palicu i zatim ga savladao.

Navodno je vlasnik teško povrijeđen, a ispred zlatare se nalazi mnogo krvi.

Na mjestu događaja su policijski službenici koji provode uviđajne radnje, a sa slučajem je upoznat i dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona. S obzirom na to da se zlatara nalazi preko puta banke koja je pokrivena videonadzorom, očekuje se da će biti poznat tačan tok događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79