Vođa ruske ekstremističke grupe izrazio podršku Dodiku: Istina je na vašoj strani, dragi Milorade

Aleksandar Zaldostanov, vođa ruske ekstremističke grupe “Noćni vukovi” se oglasio u sklopu dešavanja posljednih dana.

Tim povodom je poslao je poruku podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici.

Tu poruku je uputio također i srpskom narodu.

“Draga moja braćo Srbi, dragi Milorade Dodik, Srbija nam nikada nije bila daleko. Danas se na svim frontovima vodi bitka za našu sudbinu, za našu budućnost, za našu djecu. Srbi sa Kosova žive u stanju svakodnevnog genocida više od četvrt vijeka. I pokušavaju da vas optuže za genocid. Historijska i ljudska istina je na vašoj strani, braćo,” izjavio je Zaldostanov.

On je dodao da, iako je Rusija trenutno u teškoj situaciji, vodeći sopstveni narodnooslobodilački rat, ona ostaje branitelj slabih i potlačenih.

“Zato mi i ovdje u Moskvi, i na vrelim ratištima u Novorusiji, i tamo u UN, kažemo da smo na strani Srbije, na strani pravde i kažemo naše rusko ‘Ne’ neistinama i podlim optužbama,” zaključio je Zaldostanov.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79