Vogošćanka pobijedila koronavirus, drugozaražena se još oporavlja

Vogošćanka, kod koje je 26. marta bila potvrđena zaraza koronavirusom i zbog koje je zgrada u ulici Samira Gradišića bila stavljena u potpunu izolciju, izliječena je.

Nakon bolničkog tretmana i negativnih rezultata ponovljenih testova, puštena je na kućnu njegu, potvrđeno nam je u Općini Vogošća.

– I drugozaražena sugrađanka se oporavlja te vjerujemo kako će i ona prebroditi oboljenje od koronavirusa, kaže Nermin Hajro, načelnik Štaba civilne zaštite općine Vogošća.

Epidemiolška situacija kontinuirano se prati, stabilna je i nema novih slučajeva zaraze. Naši sugrađani su disciplinovani i u velikom broju poštuju preporuke i naredbe Kriznog štaba vezane za suzbijanje pandemije Kornavirusa prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79