Vojska BiH i Hrvatske: Planirane zajedničke aktivnosti

Pomoćnik ministra obrane Bosne i Hercegovine za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i vojni izaslanik Republike Hrvatske u BiH brigadir Davor Kiralj u Sarajevu su potpisali Plan bilateralne vojne saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske za ovu godinu.

Prema potpisanom Planu bilateralna vojne saradnje, u koju su uključene Oružane snage Bosne i Hercegovine i Oružane snage Republike Hrvatske, ove je godine planirano ukupno 27 zajedničkih aktivnosti u Hrvatskoj i 14 u Bosni i Hercegovini, na polju vojnog školovanja i obuke, vježbi i vojnih takmičenja te zajedničkih susreta na visokoj i ekspertskoj razini.

Šajinović i brigadir Kiralj obostrano su istaknuli zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom vojski i ministarstava obrane u cilju daljeg razvoja dobrosusjedskih odnosa BiH i Hrvatske te izrazili uvjerenje da će se saradnja i dalje proširivati u duhu euroatlantskih integracija, na dobrobit obje zemlje, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79