Vojska Srbije: Spremni smo izvršiti svaki Vučićev nalog, u stanju smo pripravnosti

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je Vojska Srbije u stanju pripravnosti i podignut je nivo borbene gotovosti. Naredba je to predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog situacije na Kosovu.

Vučević je, u gostovanju na televiziji Happy, rekao da je Srbija ozbiljna država i da zato nikom ne treba da se igra „ratnih igara“.

„Mi ne možemo biti opušteni, a zalažemo se za dijalog“, istakao je on, prenosi Danas.

Poručio je da je vojska spremna da izvrši svaki nalog Vučića, koji joj je glavnokomandujući. Rekao je da će štititi sve građane Srbije, uključujući i Srbe na Kosovu, „i u to niko ne treba da sumnja“.

„Srbija je za dijalog. Bolje je hiljadu dana pregovarati, nego jedan dan biti u tranšeji ili rovu“, ocijenio je Vučević.

On je upozorio da kad Srbija priča o miru i stabilnosti, to ne znači da je slaba ili kukavica, jer je Vojska Srbije mnogostruko jača nego što je bila. Ali da postupa po nalogu državnog vrha i predsjednika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79