Voloder i kompanija idu kući, Sud odbio da ih ostavi iza rešetaka

Voloder i kompanija idu kući, Sud odbio da ih ostavi iza rešetaka


Kantonalni sud u Zenici odbio je odrediti pritvor bivšem direktoru Autocesta FBiH Elmedinu Voloderu, Marijanu Nikoliću i Borisu Zeliću.

Ova informacija je potvrđena za Klix.ba iz Advokatske kancelarije Nermin Vila. Voloderu su određene mjere zabrane odnosno zabrana sastajanja s određenim osobama.

Iz tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su kazali da je prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen jer postoji naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Za Reufa Kadrića i Mustafu Musabegovića tužilaštvo je uputilo prijedlog za određivanje mjere zabrane sastajanja s određenim osobama i zabranu napuštanja mjesta boravišta.

Uhapšeni se terete za malverzacije u vezi s kupovinom/prodajom zemljišta na trasi izgradnje autoputa. Sumnja se da su određene osobe na taj način stekle veliku imovinsku korist


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija