Voz u Sarajevu iskočio iz šina, putnici traže izvinjenje od Željeznica FBiH

Danas je u Sarajevu voz koji putuje na relaciji iz Sarajeva za Mostar iskočio iz šina i tako ostavio putnike da satima čekaju.

Tu informaciju je potvrdio i zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sanel Kajan (DF).

“Putnici iz voza od Mostara ka Sarajevu, iz Konjica se prebacuju autobusima do Sarajeva. U proteklih nekoliko mjeseci ovo je peto iskakanje voza iz šina. Inače, u Parlamentu sam još prije dva mjeseca postavio pitanje Željeznicama FBiH o sigurnosti pruge, stanju infrastrukture, održavanju vozova, higijeni i slično, ali odgovor mi nikad nisu poslali”, naveo je Kajan u postu na Facebooku.

Ističe kako on ne odustaje tako lako.

“Već krajem ovog mjeseca Parlament će zasjedati. Željeznicama sam pripremio set pitanja i istrajat ću na odgovorima. Moraju imati odgovornost, u prvom redu prema putnicima, ali i prema Parlamentu koji je njihov osnivač”, dodao je.

U objavljenom videosnimku naveo je kako očekuje od Željeznica FBiH javno izvinjenje “za teror koji čine nad svojim putnicima”.

“Stranci su zabezeknuti. Ne znaju šta se dešava. Ne znamo ni mi domaći. Rečeno nam je da će doći autobusi za nekih 30 do 40 minuta”, kaže Kajan.

Ponovio je da se iskakanje voza iz šina dogodilo pet puta u nekoliko mjeseci.

“Ovo je apsolutno nedopustivo, alarm, to pokazuje da situacija nije ni približno onakva kakva bi trebala da bude”, istakao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79