Foto: Crna-Hronika
Vozač autobusa ostavio 18 putnika u Albaniji: “Agencija im nije platila troškove prevoza za BiH a uzeli su im pare”

Vozač autobusa ostavio 18 putnika u Albaniji: “Agencija im nije platila troškove prevoza za BiH a uzeli su im pare”


Jučerašnji incident u prevozu izazvao je veliku pažnju javnosti kada je vozač autobusa izbacio putnike iz vozila zbog neplaćenog povratka u Bosnu i Hercegovinu. Prema izjavama putnika, agencija koja je organizovala putovanje u Albaniju nije izvršila uplatu za povratak, što je rezultiralo neprijatnom situacijom na putu.

Prevoznik “Europa Company” iz Bosanske Krupe ostavio je putnike ispred hotela u Albaniji. Prevozniku Asmiru Kahriću nije plaćen novac za povratak putnika u Bosnu i Hercegovinu. On je odlučio iz Albanije vratiti prazan autobus – piše Crna-Hronika.

Ogorčeni putnici su ostali ispred hotela bez smještaja, potpuno zatečeni i bez ikakvih informacija o daljnjem razvoju situacije. Mnogi od njih su izrazili nezadovoljstvo zbog neprofesionalnog postupanja i traže odgovore od agencije.

“Ne možemo da verujemo da nam se ovo dogodilo. Plaćali smo za uslugu koja nam nije pružena. Ovo je apsolutno neprihvatljivo,” izjavio je jedan od putnika.

Redakcija našeg portala kontaktirala je Asmira Kahrića koji je potvrdio incident u Albaniji.

“Nisu platili uslugu prevoza putnika u iznosu od 2.000 KM. Opominjao sam ih a oni su me zavlačili 8 dana sa uplatom i nisu je ni uplatili. Jednostavno vukli su me za nos a ja sam naredio se moje vozilo prazno vrati za BiH. Žao mi je ljudi, agencija im uzela pare unaprijed. Pa ne mogu ja voziti za džaba i da gorivo sipam od svojih para.

Moja kompanija “Europa Company” vršila je usluga prijevoza za putničku agenciju “City Bus” iz Bosanske krupe na relaciji Bosanska Krupa – Velipoje Albanija. Po dogovoru s agencijom, trebali su uplatiti novac za usluge prijevoza na dan polaska iz BiH što nisu učinili.

Narednih 8 dana sam opominjao rukovodioce agencije da uplate novac na šta mi je njihog gazda Damir rekao: “Pare nećeš dobiti, a ti stisni pa nemoj vratiti putnike kući”.

Nakon njegove izjave, iako su putnici bili psremni za polazak nazad u BiH, naredio sam vozaču da autobus prazan vrati u sjedište firme. Na ulici je ostalo nažalost 18 putnika koji sad čekaju ili da im agencija obezbijedi novi smještaj ili novi prevoz prema kući. Želim samo da ovom prilikom zamolim sve putnike da paze s kojom agencijom će putovati u budućnosti da se ne bi desilo ovako nešto i njima” – izjavio je vlasnik kompanije “Europa Company” Asmir Kahrić za portal Crna-Hronika.

Agencija još uvek nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta, ali se očekuje da će odgovorni brzo reagovati i rešiti situaciju na zadovoljstvo svih putnika.

Foto: Crna-Hronika

 

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija