Vozač iz BiH povrijeđen nakon što je na njega naletio Sirijac

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jučer na raskrsnici u mjestu Rum (Inzbruk) kada je 24-godišnji vozač iz Sirije naletio na automobil vozača iz Bosne i Hercegovine (59) koji se tek uključivao u saobraćaj.

Prema izveštajima, vozač iz Sirije je vozio kroz Simensštrase kada je sudario sa bh. državljaninom, koji je izlazio iz kruga firme i pokušavao se uključiti u saobraćaj. Od siline udarca, njegovo vozilo je odbačeno na automobil 22-godišnje djevojke, koja je na raskrsnici čekala da skrene.

Vozač iz Bosne i Hercegovine i mlada žena zadobili su lakše povrede, dok je mladi Sirijac teško povrijeđen u ovoj nesreći. Svi povrijeđeni su prebačeni u bolnicu Hal u Tirolu radi daljnjeg liječenja.

Oba automobila su pretrpela veliku štetu, a raskrsnica je morala biti zatvorena satima za saobraćaj kako bi se obavio uviđaj i uklonila vozila. Istraga je u toku kako bi se utvrdili tačni uzroci ove teške saobraćajne nesreće u Inzbruku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79