Vozač na sjedištu u autu našao zmiju otrovnicu, Mišo je uhvatio specijalnom hvataljkom

Mišo Pamučina, član Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” Trebinje, privukao je pažnju javnosti spašavajući vlasnika automobila od susreta s otrovnom zmijom. Pamučina, poznat po svojoj predanosti ekologiji i zaštiti životinja, već je postao lokalni junak uništavajući stotine gnijezda stršljenova i osa te spašavajući zmije.

Nedeljno poslijepodne, u trebinjskom naselju Gorica, Pamučina je izveo impozantan podvig kada je uhitio veliku otrovnicu šargana koja se nalazila na sjedištu automobila golf. Vlasnik automobila je srećom izbjegao ozljede, ali je prizor zmije u svom vozilu izazvao značajnu paniku. Zajedno s lokalnim stanovnicima, Pamučina je brzo reagirao, koristeći dim kako bi istjerao zmiju iz automobila, a potom je spretno uhvatio i prebacio je u sigurnu okolinu.

Ovaj ekološki čin ne čudi ako se uzme u obzir Pamučinina posvećenost zaštiti životinja i očuvanju prirode. “Ekologija i bezbjednost” nabavila je specijalnu hvataljku kojom Pamučina uhvati zmije bez nanošenja ozljeda, a potom ih premješta na sigurna mjesta, daleko od naseljenih područja.

Mišo Pamučina nedavno je izjavio za Nezavisne novine da je ove godine ulovio znatno manje zmija u usporedbi s prethodnim godinama, no njegova uloga u spašavanju životinja i očuvanju prirode ne jenjava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79