Vozač polomio rampu na pružnom prelazu pokušavajući se vratiti u rikverc

Nesavjesni vozač polomio je polubranik na pružnom prelazu Incel nakon što je pokušao poslije spuštanja polubranika da se vrati u rikverc.

Video čitavog događaja objavile su Željeznice Republike Srpske uz upozorenje vozačima da poštuju signalizaciju.

“Putni prelaz Incel 1 – Banjaluka 08.02.2024.

I pored nastojanja i zalaganja Željeznica Republike Srpske da se nivo osiguranja na putnim prelazima podiže na viši nivo, kao i preventivne aktivnosti „Oprezni paze na putne prelaze“ koju Željeznice Republike Srpske provode zajedno sa nadležnim republičkim institucijama, problem ignorisanja saobraćajne signalizacije na putnim prelazima i dalje je prisutan.

Željeznice Republkike Srpske u kontinuitetu nastoje i uspijevaju da u najkraćem vremenskom roku saniraju, poprave i zamjene, svaki polomljen i uništen polubranik ili bilo koji dio svjetlosne signalizacije i u to ulažu značajna finansijska sredstva.

Neodgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju najčešći je uzrok nezgoda na putnim prelazima. Zato je neophodno iznova upozoravati na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će se samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji za posledicu mogu imati tragičan ishod.

Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza! Voz uvijek ima prednost!”, napisali su iz Željeznica RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79