Vozač vozio bez vozačke neregistrovan automobil: Nesreća u kojoj su poginula dva mladića

Dva mladića poginula su u saobraćajnoj nesreći u Segetu Donjem kod Trogira, a policija navodi da vozač nije imao vozačku dozvolu i da je vozio neregistrovano vozilo.

Poginuli su dvadesetosmogodišnji vozač i dvadesetjednogodišnji suvozač.

Saobraćajna nesreća dogodila se malo iza ponoći, a policija je saopštila da je automobil udario u stablo.

Na mjesto nesreće odmah je izašla Hitna pomoć, koja je konstatovala smrt. Policijski uviđaj trajao je satima.

Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed neprilagođene brzine, zbog koje je automobil koji se kretao iz smjera Trogira u smjeru Marine sletio sa puta i udario u stablo. O događaju je obaviješteno tužilaštvo. riopćila je policija.

Policija je potvrdila da automobil nije bio registrovan, a da vozač nije imao vozačku dozvolu, prenose hrvatski mediji.

Nastradale mladiće iz automobila su izvukli vatrogasci.

– ­Kiša je lila kao iz kabla, loše se vidjelo, a ispred Forda je vozio neki stranac, i to vrlo sporo. Pokušao ga je naglo obići, preko dvostruke pune crte, s obzirom na to da vozila iz suprotnog smjera imaju dva prometna traka. Međutim, izgubio je kontrolu nad vozilom, zanijelo ga je i svom se silinom zabio u kombi – prepričavali su tad ljudi.

Godinu dana kasnije, radnik koji je obavljao radove održavanja na cesti u Segetu Donjem uočio je motocikl i u njegovoj blizini tijelo muškarca. U zavoju je sletio s ceste i poginuo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79