Vozači upozoravaju na lopove i šibicare koji vrebaju naivne putnike

Oprez svima jer na odmaralištu Plitvice lopovi i šibicari uvijek vrebaju putnike a to se dešava već dugi niz godina.

Odmaralište Plitvice, na potezu Ljubljana – GP Bregana – Zagreb i obrnuto vrši se iznuda novca od većine putnika koji navrate na odmaralište Plitvice.

Dakle, kao što smo za vrijeme ljetnih godošnjih odmora pisali, naš pratioc Graničnog prijelaza Maljevac javio nam je kako mu je iznuđen novac u Hrvatskoj na autocesti, odmaralište Plitvice nedaleko od Zagreba gdje su mu tri starija muškarca iznudili veću količinu novca.

“Tri starija muškarca su me nasamarili u WC-u gdje sam otišao obaviti fizičke potrebe te su me opljačkali i pobjegli u meni nepoznatom pravcu“, rekao je pratitelj Graničnog prijelaza Maljevac koji je želio ostati anoniman javnost ali je poznat uredništvu GPMaljevac

“Par dana kasnije, u povratku sa putovanja prema Bosni i Hercegovini ponovo sam se zaustavio na odmaralištu Plitvice jer to je moje odredište za odmor nakon dugog putovanja gdje sam prepoznao jednog iznuđivača. Isti se dao u bijeg ali zbog svoje sigurnosti nisam išao za njim“, dodaje nam pratitelj Graničnog prijelaza Maljevac.

Ovo prilikom pozivamo naše pratitelje da budu na oprezu na svim odmaralištima, ne samo na odmaralištu Plitvice jer ovakvi slučajevi nisu rijetkost, posebno one koji sa sobom imaju veće količine novca.

Pretpostavlja se da trio redovno “operira” putnike na odmaralištu Plitvice te vas pozivamo da ukoliko vam iznude novac, prijavite MUP Republike Hrvatske a ako budete u mogućnosti, napravite fotografije kako bi policija u što kraćem roku mogla detektirati lopove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79