Vranić odgovorio koliko je vakcina propalo

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo razmatraju informaciju o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo. Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić kazao je da je epidemiološka situacija bolja, te da jutrošnji podaci pokazuju da imamo sedam novozaraženih, te da su i bolnice rasterećene.

Ukazao je na to da je neophodno da se poštuju epidemiološke mjere ističući kako će se pojačati kontrole inspekcija u ugostiteljskim objektima jer je, kako je naveo, evidentno da se krše mjere.

Zastupnik Mahir Dević upitao je ministra da li je tačno da je 1.200 vakcina dato građanima koji nisu prioritetne skupine, te da su te vakcine upisane samo u protokol a ne u evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja.

– Možda ima čak i više neevidentiranih, jer smo i ranije imali taj period.

Kada smo imali vakcinaciju zdravstvenih radnika, nismo imali uopće unesene vakcinisane iz Opće bolnice i iz KCUS-a jer to radi firma MEDIT, sa kojom Zavod zdravstvenog osiguranja ima ugovor. To je pitanje za njih zašto nisu unesena imena 1.200 vakcinisanih naših sugrađana.

Sva sreća da smo mi kada smo počeli vakcinaciju, pošto su nas ubjeđivali da je sve elektronskim putem riješno, mi smo insistirali da imamo protokol i ručno smo unosili ime prezime i sve podatke, jer je da ne krijem sistem MEDIT-a pao, te se sve sada radi ručno – kazao je Vranić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79