“Vrijeme je da se raskrinka najveća laž Milorada Dodika”

Poznati bh. novinar i advokat Senad Pećanin oglasio se na društvenim mrežama u vezi sa zahtjevom predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika da se iz Ustavnog suda BiH izbace strane sudije.

Kako je Pećanin napisao u svojoj objavi na društvenoj mreži X.com, opasno je uopšte razgovarati o prijedlogu Dodika za Ustavni sud BiH. 

“Milorad Dodik, u svojom čestim ultimatumima ‘Trojci’ ponavlja da Bosna i Hercegovina nije i ne može biti država sve dok se iz Ustavnog suda BiH ne protjeraju strane sudije.

Iako je samo prije nekoliko mjeseci Konaković govorio da je odlazak stranih sudija njemu prihvatljiv jedino dan prije ulaska BiH u Evropsku uniju, ‘Trojka’ je popustila i već na dva posljednja sastanka sa Dodikom i Čovićem razgovara se o modalitetima ispunjenja Dodikovog ultimatumima.

Ne baveći se ovdje pogubnim posljedicama takve odluke po funkcionalnost i opstanak države BiH, valja konačno raskrinkati laž po kojoj ne može postojati država u kojoj u sudovima rade i strane sudije, a na kojoj jaše Dodik.

Dakle, danas u svijetu u preko 50 država (među njima čak i u Kini, te u šest država u Evropi) postoje strane sudije u nacionalnim sudovima. Sapienti sat!”, piše Senad Pećanin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79