Vršnjačko nasilje u Ljubuškom: Dječaka stisnuli između kontejnera i zida

Portalu Crna Hronika su se javili zabrinuti roditelji učenika Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom.

Naime, radi se o nemilom događaju koji je potresao tamošnje građane. Svjedočenje, koje u cjelosti prenosimo u nastavku, govori da je i dalje vršnjačko nasilje prisutno u školama. Ili bolje rečeno – nikada nije prestalo biti.

“Dolazim danas oko 15:30h pred Osnovnu školu Marka Marulića (Ljubuški) po svog sina koji se pušta u 15:45h. Stao pored igrališta i gledam one prvačiće kako se igraju na tjelesnom. Za oko mi zapeo jedan dječak kojeg sam često i viđao prije nego zazvoni prvi sat kako s mamom svojom razgovara u suzama kako mu se neda ići u školu.

Gledam u njega i zamisli, trče djevojčice oko njega i nazivaju ga ,,budalice, glupanko” itd. I taj dječak istrči iz školskog igrališta i gle čuda. Na tu svu njegovu tugu zagalami jedna od mama – “trči pred školu reći ću te učiteljici!!!”

Gledam ga onako jadan sićušan i gle šta uradi – sakrije se iza plastičnog kontenjera na kraju igrališta, a njih 5 curica, zamisli 5 curica, uhvatiše kontenjer i guraju ga da njega stisnu između zida i kontenjera. Naravno njemu jadniku opet oči pune suza

Ma je*iga, pukao meni film. Naravno i govorim tim djevojčicama da mi zovnu učiteljicu i gle čuda. Učiteljica, da se ne bi ometala u razgovoru s drugom, poruči njima da ja dođem k njoj ako je trebam.

Naravno to nisam ni učinio, već sam stao na sred igrališta i nisam se htio sklonit dok ona k meni nije došla. Objašnjavam joj cijeli slučaj, samo je nezainteresirano zahvalila.

Evo ovim putem ja molim sve nas roditelje, a možda će sad netko reći – ,,ma pusti dicu nek se čeliče”. Ne nije to čeličenje, već unistavanje bilo kojeg dječaka-curice i dječije volje.

Sjetite se onog dječaka koji je se ubio u Sarajevu baš radi toga što su ga malteltirali. Sjetite se još djece koja su trpila nasilne vršnjake!

Sreću ćemo im mi dati ako im pokažemo svi kako se pravilno treba ponašati! Puno nas navečer ,,ćuri” po mobitelu, jer nam je naime on zanimljiviji od naše djece. Jer eno djeca se igraju, pa im mi ne trebamo a mi ćemo malo odmorit…”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79