VSTV BiH imenovao rukovodeće nosioce pravosudnih funkcija

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva, stručne sposobnosti…

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine je tokom drugog dana sjednice donijelo odluku o imenovanju rukovodećih nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije BiH imenovani su: Katica Artuković na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, Indira Hadžimehmedović na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Tuzli, Ivanka Kopilaš na poziciju predsjednika Općinskog suda u Širokom Brijegu i Vaso Marinković na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona 10.

Novoimenovani rukovodni nosilac pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 19. septembra.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, saopćeno je iz VSTV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79