Vučić: Albanska strana nije prihvatila ništa!

Vučić: Albanska strana nije prihvatila ništa!


Vučić će se večeras ili sutra obratiti građanima Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti sastali su se danas u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine zbog krize nastale zbog registarskih tablica na Kosovu, a sastanak izgleda nije urodio plodom.

Vučić je nakon sastanka sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnost Josepom Borellom izjavio da nisu uspjeli da postignu apsolutno nikakav dogovor.

– Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i deset puta menjane tekstove smo prihvatali, ali albanska strana nije prihvatila ništa, ni jednog sekunda nije želela da prihvati ništa, uvek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće – rekao je Vučić za srbijanske medije, javlja Anadolija.

Najavio je da će se večeras ili sutra obratiti građanima Srbije navodeći da slijede besane noći i mnogo teških dana.

– Poslušaćemo ono što će biti saveti i zahtevi visokog predstavnika. On je tražio da oni ne primenjuju kazne, da mi ne izdajemo nove tablice KM, što smo rekli da je sve uredu tako da ćemo mi to poštovati – kazao je Vučić i dodao da će se vidjeti šta će raditi druga strana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija