Vučić čestitao Joanikiju: Brinite o narodu u Crnoj Gori i radite na smirivanju tenzija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o ustoličenju mitropolita Joanikija, rekao da su tenzije najavljivane, kao i protesti.

– Cetinje je mjesto u kojem je preko 90 posto stanovnika protiv SPC i gdje postoji izražena mržnja prema onima koji pripadaju nekim drugim narodima osim crnogorskog. Ne bih rekao da je to stvarna mržnja, nego je ona indukovana od strane nekih političara u Crnoj Gori – rekao je Vučić.

Vučić kaže da mediji sinoć nisu pogriješili i da je bio plan da ustoličenje ipak ne bude održano na Cetinju. Predsjednik Srbije je rekao da sve zasluge za bezbjedno ustoličenje mitropolita Joanikija pripadaju Vladi Crne Gore.

Predsjednik je također rekao da je čestitao mitropolitu Joanikuju na ustoličenju, rekavši da je na važnom mjestu i da mora da brine o cjelokupnom vjernom narodu u Crnoj Gori, kao i da radi na smirivanju tenzija zajedno sa patrijarhom Porfirijem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79