Vučić: Džaferoviću su uvijek jednako krivi Srbija i Hrvatska

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije za medije prokomentarisao stavove člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Džaferović: Srbija krije ratne zločince, a Hrvatska negira presude o UZP-u

Naime, na samitu procesa “Brdo-Brijuni” koja se održava na Brdu kod Kranja došlo je i do “varnica” među učesnicima. Naime, Šefik Džaferović iznio je stavove koji se nisu dopali Aleksandru Vučiću.

– Džaferović je govorio o tome da nismo potpisali granicu, pa sam mu objasnio da smo jedno dogovorili pa su promijenili svoje želje kad su došli u Beograd. Rekao sam da pita Ivanića, Čovića, Bevandu i druge. On uvijek pravi tu vrstu paraleizma, jednako su mu krivi Srbija i Hrvatska, navodi Vučić.

Između ostalog, istakao je da je Džaferović danas iznio po 6-7 tačaka za šta su krivi Srbija i Hrvatska.

– Napravio je šest tačaka za šta mu je Srbija kriva i 6-7 za šta mu je Hrvatska kriva. Odgovorio sam mu na 2-3 tačke, rekavši da to uvijek nema smisla. Ali svako je iznosio svoje stavove, to je otvoren dijalog, to je normalno i ok. Ja sam zadovoljan što je on rekao šta misli, mi smo rekli šta mislimo. Došli smo da iznosimo različite ideje, a ne da iznosimo iste, da se tobož mnogo volimo, ljubimo u obraz, a kada se vratimo kući da govorimo jedni o drugima sve najgore, poručio je Vučić u Sloveniji.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79