Vučić i Dodik se sastali nakon odluke Schmidta pa poručili: Neka žive Srbija i Srpska

Danas su se u Beogradu sastali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Sastanak je uslijedio odmah nakon Schmidtove odluke da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS, a koji je trebao stupiti na snagu večeras u ponoć.

Schmidt donio odluku! Poništen Zakon o nepokretnoj imovini RS

Visoki predstavnik odluku je donio nakon vanredne sjednice Vijeća za provedbu mira, a nakon jasnog naloga Ustavnom sudu BiH “da hitno reaguje, jer bi u protivnom mogla nastupiti nepovratna šteta.”

Dodik izazvao Schmidta: Uhapsi me, da vidim tu silu!

Milorad Dodik komentarisao je danas u Beogradu dluku visokog predstavnika Christiana Schmidta i na neki način pozvao Schmidta da uhapsi “njega, Vladu ili Narodnu skupštinu”, jer je to jedini način, po njemu, da “sprovedu tu odluku”.

Takođe, Dodik je rekao da je za Srbiju najvažnije teritorijalno pitanje Kosovo, dok je bh. entitet najvažnije nacionalno pitanje Srbije.

Vučić se nakon sastanka oglasio na Instagramu.

“Dogovaramo se oko mnogih projekata i informirao sam predsjednika Dodika o Briselskom dijalogu”, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Dodao je Vučić i da ga je predsjednik RS-a Milorad Dodik upoznao sa situacijom u BiH i konkretno u entitetu RS.

“Neka žive Srbija i RS”, poručio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79